Ostrov Titánů

27.07.2011 23:34

V době, kdy se temné mraky zla stahují nad Morií a hordy Špinavých z Mordoru zaplavují zem Gondorskou, rozhodli se členové guildy, kteří se dostavili do Domu Numenya Elenion, že nelze jen přihlížet a je třeba konat. Přestože sestavu netvořili ti nejudatnější z bojovníků Elenion, kteří ve stejné době kráčeli v čele vojů proti silám Zla na hlavních bitevních polích, bylo jednoznačně rozhodnuto, že cílem bude ostrov Titánů. Sestavu tvořil válečník Masar Till a mystik Geser, dále byl přizván ranger a přítel gildy Bloudílek a adeptka šamanka Naraniel. Později se k sestavě na chvíli přidal i klerik Dwayne, který se však záhy odloučil.

 

Po dlouhé plavbě, kterou všichni využili k nácviku boje a probírání strategie stanovené válečníkem, loď dorazila k cíli. Boj to byl předlouhý a těla padlých Titánů a Eye jasně ukazovala, kudy skupina bojovníků prošla. To byl také důvod, proč byla dvoučlenná skupina Proklatých z Mordoru dopředu varována, že jsou zde Bojovníci cti. A protože kodex guildy velí, aby bez slitování trestali Zplozence Mordoru, útok byl drtivý. Nepřítel se zmohl jen na zbabělý panický útěk, bez sebemenší snahy o boj. Když byli zahnáni zpět do moře, vrátili se Udatní do boje s obyvateli ostrova. V době, kdy už nezbývalo mnoho těch, co mohli odolávat hněvu Chrabrých, využil zákeřný krysí bojovník bitevní vřavy a nikým nespatřen se připlížil k válečníkovi, který zabrán do boje s Titánkou, nevěnoval pozornost svým zraněním, ale ani okolí. Statečná šamanka Naraniel mu vždy stála na blízku a kouzly a obklady zdatně ošetřovala jeho těžce zkoušené tělo. Avšak ani ona téměř nedokázala odvrátit úspěch společného úsilí dvou pekelných stvůr. Smrtelně zraněný Masar Till poklekl v kolenou a  přesto, že smrtelně zraněn, odmítl se stáhnout do bezpečí, aby jeho spolubojovníci nebyli vystaveni ničivé síle Titánky a dále snášel její rány. Geser s Bloudílkem nedali Titánce žádnou šanci a v krátké době ji udolali  Poté, za využití Rohanské taktiky, společně zabili krysího bojovníka, stvůru  zrozenou v dolech Železného pásu. Naraniel tím získala dostatek času a klidu, aby ukázala své dovednosti a válečníka vytrhla ze spárů smrti. Kouzly a zaříkání, které jsou známy jen nejlepším z šamanů, dokázala již téměř bezdeché tělo znovu vzkřísit a přimět smrt, aby se vzdala své kořisti. Ve tvářích ostatních členů výpravy se zračila značná úleva, když Masar Till se opět nadechl. Přesto, že každý válečník Numenya Elenion bez váhání položí svůj život, když  k tomu Elesar Elfkam zavelí, nijak to však ale nesnižuje bolest v srdcích, která zůstane, když padne udatný bojovník. Nestalo se tak a to zásluhou Hrdinky Naraniel, která si tím nejen získala respekt a úctu svých spolubojovníků, ale hlavně jejich oddanost v boji. Ti v Ní zase získali spolubojovníka, který i ve smrtelném nebezpečí nepovolí a vší svoji silou pomáhá ostatním bez ohledu na sebe.

 

Aby se mohl Masar Till úplně zotavit ze zranění, rozhodla se družina, že již zaseli do temných míst Mordoru dost strachu a za pomocí magické brány se přenesli do Domu. Ještě dlouho do noci pak společně probírali různé situace, navrhovali strategie a snažili se poučit, aby příští výprava byla ještě úspěšnější, než tato.

 

Athrilian - strážce kroniky věků